5 milioane de dolari presupuse fraude de criptomonedă folosind cloud computing

24 octombrie 2019

Un bărbat din Singapore care s-a dat drept dezvoltator de jocuri din California, folosind cloud computing pentru a obține în mod ilegal servicii de cloud computing pentru criptocurrency, în urma unei fraude, a dezvăluit o anchetă FBI. El a fost condamnat la 30 ani inchisoare pentru fonduri furate, identități furate, cărți de credit furate. Autoritățile americane l-au pus sub acuzare pe Matthew Ho, 29 de ani, 14 capete de acuzare legate de înșelăciune, care ar fi implicat furtul identităților și cardurilor de credit pentru a achiziționa servicii de la furnizorii importanți din SUA Amazon Web Services (AWS) și Google Cloud Services. Conform unui comunicat al Departamentului de Justiției (DoJ), Ho a acumulat peste 5 milioane de dolari neplătite în servicii de cloud computing între octombrie 2017 și februarie 2018 – o perioadă doar de câteva luni. Ho devenind in felul acesta unul dintre cei mai mari consumatori de date AWS (Amazon Web Services), intr-un timp foarte scurt. Acest lucru a fost posibil prin folosirea de către Ho a unui „web de conturi de e-mail fals” cât si a tehnicilor de inginerie socială, pentru a convinge furnizorii de cloud computing să amâne facturarea și să aprobe privilegii crescute ale conturilor, având in felul acesta acces la mai multă putere de procesare și stocare.

În special, documentele de rechizitoriu arată că Ho a folosit monikerele „Prefinity” și „Ethereum Vendor” pentru a vinde criptocurrency-ul generat ilicit prin intermediul piețelor peer-to-peer marketplaces LocalBitcoins și LocalEthereum. El a mai spus că a folosit Facebook pentru a solicita afaceri suplimentare.

„O parte din facturi au fost plătite de către personalul financiar al dezvoltatorului de jocuri din California înainte de a fi detectată frauda”, a spus DoJ. „Ho a folosit, de asemenea, identitatea unui rezident din Texas și a fondatorului unei companii tehnologice din India […]pe care a folosit-o în mod similar în operațiunea sa de mining a criptomonedelor.” *1În plus, se spune că Ho a taxat sute de mii de dolari pe cardurile de credit ale victimei sale, care le-a plătit înainte de a fi identificata  frauda.

Dacă Ho este găsit vinovat din toate punctele de vedere, se confruntă cu o pedeapsă de peste 30 de ani. Se presupune că momentan  este în detenție in  Singapore și este cercetat pentru diverse presupuse fraude comise în temeiul legii din Singapore.

*1 Criptomonedele sunt create printr-un proces denumit minerit (mining), care implică utilizarea procesorului dintr-un dispozitiv, pentru a rezolva probleme complicate de matematică, rezultatul acestora generând monede. Utilizatorii pot cumpăra monedele de la brokeri, apoi le pot stoca sau cheltui folosind portofelele criptografice. Cele mai cunoscute exemple de criptomonedă ar fi Bitcoin, Ethereum, Ripple sau Litecoin.

Vă invităm sa citiţi mai mult accesând următoarele link-uri:

 Sursa:

https://thenextweb.com/hardfork/2019/10/10/singapore-cryptocurrency-fraud-amazon-web-services-bitcoin-ethereum-mining-google-cloud-services/

https://cert.ro/citeste/stirile-saptamanii-16-10-2019

Lăsaţi un raspuns

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *