Boris Johnson a primit o lovitură de grație privind propunerea sa de acord Brexit

17 octombrie 2019

Amenințarea unui ieșirii haotice, fără acord, a pus pe jar ambele tabere , pe măsură ce termenul limită se apropie, însă aprobarea oricărui tip de înțelegere de către Parlamentul de la Londra reprezintă o provocare uriașă, așa cum s-a dovedit și cu fostul premier Theresa May. Premierul Boris Johnson nu dispune de majoritate în Parlament, astfel încât încearcă să obțină o susținere din partea conservatorilor eurosceptici și a nord-irlandezilor de la DUP (Partidul Unionist Democratic), care deține 10 parlamentari. Aceștia doresc menținerea unei uniuni puternice în interiorul Mariii Britanii. Frustrarea este cea care domină ambele tabere: Johnson vrea ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană la 31 octombrie, indiferent de ce se va întâmpla, în timp ce liderii de la Bruxelles s-au săturat efectiv de întreaga poveste, notează  BBC News .

Boris Johnson a primit o lovitură de grație privind propunerea sa de acord Brexit chiar înainte de începerea reuniunii Consiliului European Partidul Unionist Democrat (DUP) al nord-irlandezilor anuntand ca nu sustine varianta avansata de premier.

Boris Johnson a insistat asupra faptului că vrea ieșirea la 31 octombrie, însă guvernul său este obligat prin legea adoptată de Parlamentul britanic să ceară o nouă extindere a articolul 50 dincolo de sfârșitul lunii octombrie, în cazul în care nu se ajunge la o înțelegere cu UE, până la 19 octombrie, adică la Consiliul European. Amânarea ar putea să fie până la data de 31 ianuarie.
Vă invităm sa citiţi tot articolul accesând următorul link:
Sursa:https://www.bbc.com/news/world-europe-50077358
Foto: Consiliul European

Lăsaţi un raspuns

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *