Ce fel de trasaturi si valori ale personalitatii ajuta echipele agile sa se dezvolte

12 mai 2019

Descoperiți modalitățile de identificare a acestora atunci când vă recrutați și formați oamenii. Principiul Agile: YAGNI- „You Aren’t Going To Need It… unless the business says so!”. Prin acest principiu suntem încurajaţi să implementăm doar acele elemente pe care le solicită clientul şi nimic mai mult! Pentru a supraviețui și pentru a prospera, multe organizații depun eforturi pentru a deveni mai agile. Întrucât organizațiile tradiționale par organizații mecanice, ierarhice și liniare, cele agile echilibrează stabilitatea cu dinamismul și se pot adapta unui viitor imprevizibil. În articolul „Cele cinci mărci comerciale ale organizațiilor agile„, sunt detaliate diferențele majore dintre organizațiile tradiționale și cele agile. Diferențele, caracteristicile personale care duc la succes într-o organizație agilă, diferă de cele ale unei organizații tradiționale.

O mare parte depinde de talent, indiferent dacă este personalul este dezvoltat sau recrutat. În general, oamenii care înfloresc într-o organizație agilă trebuie să aibă următoarele trei abilități: în primul rând, nu își pierd concentrarea indiferent de ambiguitatea situației; în al doilea rând, se concentrează asupra rezultatelor proceselor; și în al treilea rând, lucrează și participă ca membri ai unei echipe.

Deci, cum arată succesul în selectarea sau pregătirea oamenilor potriviți sau talentați (sau a ambelor)? Cum puteți aborda selectarea și instruirea oamenilor pentru ca organizația dumneavoastră sa fie agilă? Aici se vor sublinia două seturi de factori: trăsăturile de personalitate (înnăscute și dobândite și comportamentele lor constitutive) care vor dezvolta cultul lucrului într-o echipă agilă și valori (și comportamentele lor constitutive) pe care oamenii le aduc la locul de muncă.

Detaliam modul în care nu numai ca puteți identifica și cultiva trăsături și valori similare atunci când recrutați sau formați oamenii, ci și evaluați și dezvoltați abilitățile proprii. Am dezvoltat această perspectivă în colaborare cu Scrum.org, o organizație care oferă instruire și certificări de evaluare a unei echipe agile.

Sursa:  https://www.mckinsey.com/business-functions/organization/our-insights/how-to-select-and-develop-individuals-for-successful-agile-teams-a-practical-guide

Sursa imagini :

Lăsaţi un raspuns

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *