Conferința privind viitorul Europei: eveniment inaugural la Strasbourg

11 mai 2021
Bază de date

Evenimentul inaugural a marcat lansarea procesului participativ, instituit la inițiativa comună a Parlamentului, Consiliului și Comisiei. Cu ocazia Zilei Europei din 2021, Parlamentul European a găzduit la Strasbourg evenimentul inaugural al Conferinței privind viitorul Europei. Președinții instituțiilor UE au ținut discursuri cu privire la viziunea lor asupra Europei, în urma discursului introductiv rostit de președintele Macron, în timp ce copreședinții comitetului executiv au răspuns întrebărilor adresate de cetățeni din toate statele membre ale UE. Studenți Erasmus din toată Europa, alături de membrii comitetului executiv al conferinței, au fost prezenți fizic, respectând pe deplin normele sanitare, iar peste 500 de cetățeni au participat virtual la eveniment. Miniștri ai afacerilor europene, membri ai Parlamentului European și ai parlamentelor naționale, precum și alți invitați importanți s-au alăturat, de asemenea, de la distanță.

Urmăriți intervențiile selectând linkurile de mai jos:

Discurs introductiv rostit de Emmanuel Macron, președintele Franței

Discursul lui David Sassoli, președintele Parlamentului European

Discursul lui António Costa, prim-ministrul Portugaliei, din partea Președinției Consiliului UE

Discursul Ursulei von der Leyen, președinta Comisiei Europene

Intervențiile copreședinților comitetului executiv: Guy Verhofstadt (Parlament), Ana Paula Zacarias (Consiliu) și Dubravka Šuica (Comisie)

Vizionați întregul eveniment – inclusiv spectacolele violonistului Renaud Capuçon și al cvartetului Karski.

Următoarele etape

Comitetul executiv va stabili în curând data primei reuniuni plenare a conferinței. Pregătirile pentru grupurile de dezbatere sunt în curs de desfășurare, în timp ce numărul de participanți și de evenimente de pe platforma digitală multilingvă a conferinței este în continuă creștere. Conferința se angajează să acorde un spațiu maxim tinerilor și, în acest sens, pregătirile continuă pentru evenimentul tinerilor europeni (European Youth Event) organizat de Parlamentul European în octombrie.

Lăsaţi un raspuns

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *