Cursurile internaționale de Enterprise Risk Management

07 februarie 2022

Enterprise Risk Management, denumit în română Managementul Riscurilor Întreprinderilor, face referire la procesul prin care o companie gestionează riscurile și oportunitățile legate de atingerea obiectivelor acesteia. Recent, s-au deschis înscrierile pentru un curs în acest domeniu, condus de Elena Pykhova, fondatoarea și directoarea companiei OpRisk și expertă în domeniu de peste 25 de ani. Acest curs este esențial pentru toți specialiștii care au datoria de a implementa soluții de risk management în organizațiile lor, dar și pentru cei curioși și dornici de a-și îmbunătăți soluțiile pentru riscurile operaționale. Cursul va oferi o privire de ansamblu asupra celor mai importante componente din sistemul Enterprise Risk Management, acesta fiind compus atât din elemente teoretice, cât și practice. La finalul cursului, pe lângă materialele discutate, fiecare participant va primi ca și bonus noua carte a doamnei Pykhova, intitulată „Operational Risk Management in Financial Services: A Practical Guide to Establishing Effective Solutions.”

Enterprise Risk Management (ERM) este o metodologie strategică ce cuprinde toate riscurile unei companii sau firme văzute din perspectivă. Mai exact, este o strategie prin intermediul căreia se identifică și se calculează riscurile, și care ajuta la pregătirea unei organizații pentru posibile pierderi și pentru diminuarea acestora. Astfel, ERM se caracterizează printr-o privire de ansamblu asupra tuturor riscurilor unei organizații, în schimbul managementului riscurilor făcut de fiecare departament în parte. Astfel, sunt luate în calcul cele mai benefice oportunități și strategii pentru întreaga organizație, și nu doar pentru un departament anume.

Acest curs interactiv de Enterprise Risk Management vă oferă o privire de ansamblu, succintă și practică asupra celor mai importante componente din framework-ul de enterprise risk management. Sesiunile virtuale live sunt structurate în jurul subiectelor de Risk Appetite, Risk culture, Risk reporting, Operational Resilience și Risk Assessments. Deasemenea, în cadrul cursului benficiați și de un workshop excluisv care explorează abilitățile și calitățile soft de care toate echipele de Risc de succes au nevoie; acestea reperzintă un element esențial, totuși deseori subestimat , crucial pentru un enterprise risk management de succes.

Cursul conține o multitudine de sfaturi și sugestii ce ghidează participanții înspre implementarea unor procese ce aduc un plus de valoare mediului de lucru. Fiecare sesiune este urmată de o discuție intitulată „Make A Difference” în care participanții împărtășesc care părți li s-au părut cele mai utile din timpul cursurilor și cum le vor ajuta acestea să aducă un plus de valoare organizației lor. Toate sesiunile au fost proiectate pentru a facilita comunicarea și interacționarea între participanți și liderul cursului, Elena Pykhova.

Printre beneficiile și competențele obținute în urma participării la cursul de Enterprise Risk Management se numără:

  • Intergrarea efectivă a riscului într-o strategie de business
  • Analizarea structurată a de riscurilor și de oportunitățiților
  • Localizarea unor căi eficinete de a determina apetitul pentru risc
  • Evaluarea culturii riscului dintr-o organizație și crearea unui plan
  • Examinarea unui proces în 3 pași pentru formarea cu succes a rapoartelor
  • Integrarea rezilienței operaționale cu riscul
  • Explorarea calităților soft: aptitudini și capabilități necesare echipelor de risc de succes
  • Revizuirea studiilor de caz și interacționarea prin sondaje
  • Interacționarea cu ceilalți participanți ai cursului și validarea sau îmbunătățirea cadrului de risk management deja existent
  • Dezvoltarea unui plan pentru a aduce un impact pozitiv propriei organizații în urma cursului

Cursul Enterprise Risk Management se va desfășura în format digital, în limba engleză, pe Zoom, în zilele de 2 și 3 Martie 2022, între orele 10.30 și 13.30 (orele României).

Taxa de participare este de € 800 + TVA.

Puteți afla mai multe detalii despre curs, despre dna. Pykhova sau despre înscrieri, accesând linkul acesta.

Lăsaţi un raspuns

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *