Focalizarea asupra riscurilor importante în anul 2020

25 septembrie 2019

“Risk in Focus este un raport anual care analizează principalele riscuri de afaceri cu care se confruntă organizațiile din Europa.

Descoperiri cheie

  1. Primele trei riscuri cu care se confruntă în prezent întreprinderile și alte organizații din nouă țări europene sunt: ​​securitatea cibernetică (78%), schimbarea reglementărilor (59%) și digitalizarea (58%).
  2. Cibersecuritatea (78%) și digitalizarea (58%) au fost printer primele trei riscuri in ultimii doi ani – deși în acest an securitatea cibernetică este nominalizat drept cel mai mare risc dintre primle cinci riscuri si a crescut cu 18%, consolidându-și în continuare poziția ca riscul numărul unu
  3. Raportul recomandă diverse modalități prin care întreprinderile pot spori protecția împotriva amenințărilor informatice, inclusiv: Recrutarea unui expert intern sau extern în domeniul cibersecurității pentru a reduce la minimum riscurile corporative; Evaluarea modului în care sunt protejate chat-urile de servicii clienți împotriva încălcărilor; Evaluarea securității serviciilor cloud – inclusiv asigurarea sistemelor și proceselor solide sunt în vigoare pentru a preveni configurațiile greșite.

Despre raport –Focalizarea asupra riscurilor importante îi ajută pe șefii de audit intern să înțeleagă modul în care colegii lor își contureaza  riscurile în timp ce își pregătesc planurile de audit pentru 2020. Raportul prezinta riscuri relevante pentru toate sectoarele și industriile. Lista nu este exhaustivă iar auditul intern va trebui să adopte o abordare adecvată bazată pe riscuri asupra activității sale abordând cele mai mari priorități ale organizațiilor. Prin urmare, subiectele enumerate trebuie tratate ca punct de referință. Cu toate acestea, deoarece riscul nu se referă doar la domeniul auditului intern, acest raport este relevant și pentru consiliile de administrație, comitetele de audit, managerii de risc și alți furnizori de asigurări.

Metodologie- Acum în al patrulea an, ’’Risk in Focus’’ este un efort de colaborare între opt institute europene de auditori interni din Belgia, Franța, Germania, Italia, Olanda, Spania, Suedia și Marea Britanie și Irlanda. Au fost efectuate interviuri  cu 46 de șefi de audit intern din toate aceste teritorii și din toate sectoarele de activitate, ca parte a cercetării calitative privind domeniile cu risc prioritar, care sunt de așteptat să fie abordate în planurile de audit pentru 2020 și nu numai. În plus, s-a efectuat și un sondaj cantitativ care a primit 528 de răspunsuri.

Vă invităm sa citiţi acest raport accesând următorul link:

Sursa:

Lăsaţi un raspuns

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *