Hohlmeier: combaterea schimbărilor climatice este prioritatea pentru bugetul UE 2020

14 octombrie 2019

Bugetul UE pentru 2020 ar trebui să includă mai multe finanțări pentru acțiuni climatice și investiții mai mari în tehnologii durabile, potrivit Monika Hohlmeir, negociatorul bugetului Parlamentului. Parlamentul va vota bugetul anului viitor la 23 octombrie. Membru german al PPE, Monika Hohlmeir, președintele comitetului de control bugetar, vorbește despre propunerile bugetare. Hohlmeir sustine ca prioritatea generală a Parlamentului este problema schimbărilor climatice combinata cu posibilitățile de a crea noi locuri de muncă și  consolidarea competitivităţii economiei. Parlamentul dorește să contribuie în mod semnificativ la inovație, cercetare și tehnologii noi, ecologice, cu bugetul anului viitor.

“De asemenea, se doreşte susținerea digitalizarii, deoarece pentru cercetarea privind climatul, avem nevoie de instrumente digitale bune. Digitalizarea nu numai că ajută la obiectivele climatice ale UE, ci ne permite, de exemplu, să îmbunătățim cercetarea în cazul bolilor grave sau a metodelor agricole mai eficiente. Vrem să oferim bani universităților și instituțiilor de cercetare care efectuează acest tip de cercetare și să colaboreze cu industria. Prioritatea protecției climatului și a mediului continuă în zona politicii agricole comune și a dezvoltării rurale, cu programul LIFE + de succes. Un alt domeniu important este politica de dezvoltare, în care vrem să continuăm să reducem sărăcia, dar să abordăm și probleme precum oceanele fără plastic și eliminarea deșeurilor. Cu instrumentele noastre bugetare, putem ajuta la rezolvarea problemelor legate de climă, de exemplu, sprijinind utilizarea energiilor regenerabile în țările în care acestea ar putea ajuta la rezolvarea problemei accesului la energie durabilă și la abordarea problemei energetice”, declara Monika Hohlmeir, președintele comitetului de control bugetar.

De asemenea, ar dori să crească sprijinul financiar pentru inițiativa de succes pentru ocuparea forței de muncă pentru tineret. Rata șomajului în rândul tinerilor este în scădere, iar acest program contribuie la a-i ajuta să își găsească un loc de muncă. Ar dori creșterea finanțarii pentru Erasmus pentru a oferi mai multor tineri posibilitatea de a studia în străinătate.

“În același timp, nu se ştie  ce se va întâmpla după 31 octombrie data limita fixată pentru Brexit. Sper în continuare că vom avea un Brexit cu acord. Costul unui Brexit fara acord pentru UE ar fi de 11 miliarde de euro până la sfârșitul actualului buget pe termen lung, lucru pe care ar trebui să nu li-l dorim. Suntem pregătiți, în cazul unui Brexit fără acord. Marea Britanie nu ne poate pune sub presiune. Dacă există un Brexit fără acord, ar trebui să schimbăm bugetul, dar știm deja că Marea Britanie se luptă să continue proiectele și cooperarea cu UE. Cred că Marea Britanie va ajunge să contribuie la multe programe, de exemplu în domeniul securității și agriculturii. Există o mulțime de domenii în care doresc să facă parte din UE, astfel încât banii vor reveni în bugetul UE la fel cum se întâmplă cu Norvegia, Elveția, Liechtenstein și alte țări terțe. Parlamentul dorește să se asigure că nu există “o culegere de cireșe” pentru Marea Britanie, deoarece nu poate fi niciodată acceptat faptul iesirea din UE devine o afacere mai bună” declara Hohlmeir.

Vă invităm sa citiţi tot articolul accesând următorul link:

Sursa: http://www.europarl.europa.eu/news/en/headlines/economy/20191010STO64045/hohlmeier-climate-action-is-priority-for-eu-2020-budget

Lăsaţi un raspuns

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *