Ministrul rus al apărării ar fi suferit un atac de cord din cauze nenaturale

15 aprilie 2022

Serghei Șoigu, ministrul rus al apărării, general și aliat apropiat al lui Putin încă din 2012, ar fi suferit un atac de cord în zilele ce au trecut, cauzele acestuia fiind suspectate ca și nenaturale. Fapta este relatată de un oligarh rus stabilit în Israel și aceasta ar confirma dezbinarea cercului apropiat al lui Putin din cauza temerilor acestuia că ar putea fi trădat. Mai mult, de la începutul războiului, peste 20 de generali ruși ar fi fost arestați din diverse motive.

Serghei Șoigu a fost un aliat apropiat al lui Putin încă din 2012, când acesta a fost ales pentru funcția de ministru al apărării reprezentând, astfel, și liderul armatei ruse. În cazul restructurării puterii în statul Rus și dispariției lui Putin, acesta ar fi fost primul care l-ar fi înlocuit. Deși Șoigu avea un rol important în armată și era activ în Februarie și Martie în prima faza a atacurilor Rusiei asupra Ucrainei, acesta a absentat ultimele întâlniri și ședințe strategice de la Kremlin. Serviciile de informații americane ar fi sugerat că relația dintre Putin și Șoigu s-ar fi răcit după ce Putin ar fi aflat o situație mai detaliată a pierderilor Rusiei din Ucraina și a încetinirii atacurilor. Până la acel moment, Pentagonul susține că Șoigu alături de alți apropiați lui Putin ar fi profitat de izolarea acestuia și ar fi ascuns progresul real al invaziei. Astfel, la aflarea adevărului despre pierderile masive ale armatei Ruse de către Putin, Șoigu ar fi fost primul care să fie tras la răspundere.

Leonid Nevzin este un oligarh rus stabilit în Israel încă din 2003, după ce Putin a confiscat compania sa de petrol și gaze, Yukos. Acesta a susține din surse proprii de la Moscova că absența lui Șoigu nu ar fi o întâmplare, și că acesta se află în stare gravă la terapie intensivă din cauza unui atac de cord ce nu ar fi provenit din cauze naturale. În continuare, Nevzin susține că Șoigu nu o să mai aibă un rol în aparatul rus de acum încolo și, în caz că acesta va supraviețui, va rămâne indisponibilizat pentru restul vieții.

Nevzin mai susține că de la începutul atacurilor Rusiei în Ucraina din luna Februarie, peste 20 de generali ruși ar fi fost arestați din varii motive. În principal, aceștia ar fi participat la o schemă de fraudare a statului Rus, prin care ar fi produs o pagubă bugetului public de peste $10 miliarde. Acești bani ar face parte dintr-un buget alocat de către Putin încă din 2014 pentru dezvoltarea armatei ruse și pentru pregătirea atacurilor asupra Ucrainei, însă generalii și alți responsabili și-ar fi însușit sumele prin diverse modalități de-a lungul timpului. Lipsa acestor bani și corupția din sistemul public rus se poate vedea cel mai bine pe frontul de bătălie din Ucraina, unde soldații ruși au întâmpinat mai multe probleme de natură logistică, unele dintre vehiculele și tehnologiile folosite de aceștia fiind vechi și improvizate.

Lăsaţi un raspuns

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *