OFAC sancționează membri ai guvernului din Venezuela, aliați ai lui Nicolas Maduro

03 martie 2019

OFAC: Acțiunea vizează patru oficiali  care „agravează criza umanitară în curs”. Departamentul american al Oficiului de Control al Activelor Externe al Trezoreriei („OFAC”)* a anunţat impunerea de noi sancțiuni impotriva mai multor membri ai Guvernului din Venezuela,  aliați ai  regimului „fostului” președinte Nicolas Maduro. Acesta a spus că acțiunea „vizează guvernatorii a patru state venezuelane implicate în corupția endemică și în blocarea livrării de ajutor umanitar, accentuând astfel criza umanitară în desfășurare provocată de regimul nelegitim Maduro”. Ei sunt : Omar Jose Prieto Fernandez (Prieto), guvernatorul statului Zulia; Ramon Alonso Carrizalez Rengifo (Carrizalez), guvernatorul statului Apure; Jorge Luis Garcia Carneiro (Garcia), guvernatorul statului Vargas; Rafael Alejandro Lacava Evangelista (Lacava), guvernatorul statului Carabobo. 

Secretarul Trezoreriei, Steven T. Mnuchin, a declarat:”Tentativele nelegitime ale regimului Maduro de a bloca ajutorul internațional destinat poporului venezuelean sunt rușinoase. Trezoreria vizează patru guvernatori de stat, aliați cu fostul președinte Maduro, pentru că se opuneau asistenței umanitare extrem de necesare și prelungesc suferința poporului venezuelean. Statele Unite sprijină pe deplin eforturile președintelui interimar Juan Guaidó in combaterea corupției, abuzurile cu privire la drepturile omului și represiunea violentă care a devenit semnul distinctiv al regimului Maduro nelegitim și așteaptă cu interes redarea unui guvern ales în mod democratic pentru popor din Venezuela.

*Oficiul pentru controlul activelor străine (OFAC) al Departamentului Trezoreriei SUA,  administrează și aplică sancțiuni economice și comerciale, bazate pe obiectivele politicii externe și ale securității naționale ale Statelor Unite, față de țările și regimurile străine vizate, teroriști, traficanții internaționali de narcotice, cei implicați în activități legate de proliferarea armelor de distrugere în masă și a altor amenințări la adresa securității naționale, a politicii externe sau a economiei Statelor Unite.

Sursa :

Lăsaţi un raspuns

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *