Whitepaper

Diligent

5 riscuri ale schimbării climatice despre care probabil nimeni nu vorbește… (deși ar trebui)

31 mai 2022

Susținerea pentru soluțiile de mediu nu a fost niciodată asa ridicată precum în prezent iar companiile simt presiunea mai mutlor părți pentru a acționa în acest context: nu numai din partea investitorilor, dar și din partea clienților și a angajaților. Criza climatică are un mare impact asupra afacerilor – iar în timp ce implicațiile pe termen lung pot fi evidente, există un număr de operațiuni specifice și riscuri de afacere pe care organizația ta poate nu le-a luat în considerare. În noul lor studiu, Diligent conturează cinci riscuri cheie ale schimbării climatice – care pot avea consecințe semnificative dacă sunt trecute cu vederea – alături de beneficiile adresării lor în mod proactiv.

*Risc de tranziție – cu toții suntem familiarizați cu riscurile fizice adiacente afacerii care vin odată cu schimbarea climatică. Totuși, organizațiile trebuie sa ia in serios și riscurile tranziționale, anume cele legale, tehnologice, de piață și de reputație asociate cu planificarea tranziției climatice.

*Riscul emisiilor din domeniul 3 – presiunile regulatorii devin din ce în ce mai proeminente în contextul emisiilor de domeniul 3  (definite ca toate emisiile indirecte ale lanțului valoric unei companii, atât din amonte cât și din aval). Deși raportarea emisiilor din domeniul 3 nu este încă obligatorie pentru majoritatea companiilor, aceasta ar putea ajunge în curând o cerință legală.

*Riscul talentului – succesul – sau eșecul – unei organizații depinde de calificarea și expertiza celor care o conduc. Ca firmele să se poată ajusta la o economie cu consum mic de carbon, ele trebuie să anticipeze provocările operaționale, de raportare și de conducere viitoare – și să anticipeze abilitățile de care vor avea nevoie pentru toate tipurile de afaceri.

*Riscul diversității – diversitatea este un factor important ce trebuie luat în considerare în contextul climatic. Eșecul de a include voci marginalizate va încuraja o abordare mioapă pentru problemele climatice, care au nevoie să fie abordate din toate unghiurile.

*Riscul profitului – organizațiile trebuie să identifice metode de valorificare prin investiții în afaceri sau în capabilități care vor contribui la rezolvarea crizei climatice.
Reacțiile prezente la schimbările climatice vor defini tarifarea din viitor a afacerii dumneavoastră .

Puteți descărca aceast studiu gratuit, de pe platforma noastră, pentru a descoperi care sunt beneficiile adresării din timp ale acestor riscuri climatice.

Descărcaţi