03 Feb

Economic Crime: From Conception to Response

Online

Fraudele, corupția, darea și luarea de mită, spălarea de bani, aranjarea prețurilor și infracțiunile asupra proprietății intelectuale produse cu scopul principal de obținerea de foloase financiare și profesionale au consecințe devastatoare pentru prosperitatea vieții economice. În multe din cazuri combaterea eficientă a acestor infracțiuni este limitată de bariere instituționale, disciplinare și culturale. Interconectarea mai multor perspective disciplinare precum criminologia, dreptul, economia, contabilitatea, securitatea, managementul afacerilor, IT și psihologia, și implicarea mai multor actori cu putere decizională precum statele, companiile, băncile, ONGurile și media, ar trebui să constituie un cadru pentru rezolvarea problemelor infracționalității economice.

The 3rd Winter Economic Crime Symposium, al treilea simpozion de iarna despre criminalitatea economică, aduce împreună un grup divers de cercetători, profesioniști, studenți dar și alți membri ai comunității cu scopul de a discuta modalitățile prin care criminologia economică pot rezolva problema criminalității economice. „Criminologia economică” este studiul infracțiunilor motivate din punct de vedere financiar și al actelor deviante desfășurate de indivizi sau organizații împotriva altor indivizi sau organizații. Aceasta este orientată spre generarea de cunoștințe cu scopul de a reduce efectele negative provocate de aceste infracțiuni dar și de a dezvolta măsuri de combatere a acestora.

Evenimentul The 3rd Winter Economic Crime Symposium va avea loc online și va fi gratis de accesat. Acesta se va desfășura pe 3 februarie 2022 între orele 12:00 și 18:00, ora României.

Pentru mai multe detalii despre program și înscriere puteți accesa linkul acesta.