Whitepaper

ECIIA

Risk in Focus 2024

06 octombrie 2023

Incertitudinea economică a condus furtuna perfectă de riscuri interconectate descrisă în Risk in Focus de anul trecut în noi direcții în 2023. Organizațiile se confruntă acum cu o policriză care a urmat – cu mai multe evenimente catastrofale care au loc simultan. În condițiile în care cea mai mare economie din Europa, Germania, intră în recesiune după șocul prețului energiei de anul trecut, unele organizații se confruntă cu solduri de numerar în scădere și datorii nete mai mari. Organizațiile se pregătesc pentru posibile probleme în viitor – și să facă un salt înainte când condițiile se îmbunătățesc.

În ultimii opt ani, Risk in Focus a căutat să evidențieze domeniile cheie de risc pentru a-i ajuta pe auditorii interni să-și pregătească munca independentă de evaluare a riscurilor, planificarea anuală și definirea auditului. Îi ajută pe directorii executivi de audit (CAE) să înțeleagă modul în care colegii lor văd peisajul riscului de astăzi, în timp ce își pregătesc planurile de audit viitoare pentru anul următor. În acest an, noul raport identifică principalele riscuri pentru organizații în 2024 ca: securitatea cibernetică și securitatea datelor și capitalul uman, diversitate, managementul talentelor și retenția.

Risk in Focus 2024 a implicat o colaborare între 16 institute europene de auditori interni, care acoperă 17 țări, inclusiv Austria, Belgia, Bulgaria, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Luxemburg, Țările de Jos, Norvegia, Polonia, Spania, Suedia, Elveția , și Marea Britanie și Irlanda – cel mai mare număr de țări europene implicate până acum.

Sondajul a obținut 799 de răspunsuri de la CAE din întreaga Europă. Simultan, au fost organizate cinci mese rotunde cu 46 de CAE pe fiecare dintre domeniile de risc acoperite în raport. În plus, am desfășurat, de asemenea, 11 interviuri individuale cu experți în domeniu, care au inclus CAE, președinți ai comitetelor de audit și experți din industrie, pentru a oferi o perspectivă mai profundă asupra modului în care se manifestă și se dezvoltă aceste riscuri de top.

Această nouă carte albă poate fi descărcată gratuit prin intermediul platformei noastre.

Descărcaţi