Christine Lagarde, va fi prima femeie care va conduce Banca Centrală Europeană?

03 iulie 2019

Christine Lagarde, care conduce Fondul Monetar Internațional (FMI) din 2011 și a fost realeasă în 2016, se retrage temporar de la FMI. Christine Lagarde și-a anunțat demisia temporară , după ce a fost nominalizată la conducerea Băncii Centrale Europene. Legarde a răspuns pe Twitter nominalizării făcute de liderii Uniunii Europene. Directorul adjunct David Lipton va prelua funcția de director interimar la Fondul Monetar Internațional (FMI). Christine Lagarde  „Sunt onorată că sunt nominalizată la președinția Băncii Centrale Europene. „Având în vedere acest lucru și în consultare cu comitetul de etică al Comitetului executiv al FMI, am decis să renunț temporar la funcțiile mele de director general al FMI în perioada nominalizării”, a spus ea pe Twitter

Confirmare
În cazul în care numirea va fi confirmată, Lagarde va deveni prima femeie care va conduce Banca Centrală Europeană. În cea de-a treia zi de negocieri, președintele Franței Emmanual Macron și-a propus compatriotul pentru aceasta poziție.
Pozitiv
Sursele din interior au indicat că „lucrurile se mișcă fără probleme”, a arătat chiar că cancelarul german Angela Merkel, cel mai puternic lider al blocului, a fost „foarte pozitiv” la propunerea lui Lagarde, fost ministru de centru-dreapta.
Seful propus al Comisiei Europene
Ministrul german al apărării, Ursula von der Leyen, este de asemenea propus să conducă Comisia Europeană.

Lăsaţi un raspuns

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *