Condițiile pentru ratificarea noului acord

17 octombrie 2019

Pentru adoptarea finală a noului Acord Brexit, acesta trebuie ratificat de Uniunea Europeană și Marea Britanie. În ceea ce privește Uniunea Europeană, Consiliul European trebuie să autorizeze semnarea Acordului de Retragere, înainte ca acesta să fie trimis Parlamentului European pentru aprobare.  În cadrul Marii Britanii, acordul trebuie aprobat de Parlament. Michel Barnier și-a exprimat încrederea că acordul va fi ratificat în timp util, pentru a nu fi nevoie de o nouă amânare.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson este încrezător că noul acord pentru Brexit va fi ratificat până la data de 31 octombrie, a transmis purtătorul său de cuvânt, menționând că acest acord asigură o ieșire ordonată a Marii Britanii din UE. „Comisia Europeană a recomandat Consiliului European să susțină acordul încheiat la nivelul negociatorilor în ceea ce privește Acordul de Retragere, inclusiv protocolul revizuit pentru Irlanda și Irlanda de Nord și să aprobe varianta revizuită a Declarației Politice de stabilire a cadrului viitoarelor relații dintre UE și Marea Britanie”, se menționează într-un comunic publicat de Comisia Europeană.

Partidul Laburist dorește organizarea unui nou referendum-Jeremy Corbyn: „Această trădare de acord nu va reuni țara și ar trebui respins. Cea mai bună modalitate de a rezolva Brexitul este să le dăm cetățenilor ultimul cuvânt, într-un vot public”.

Partidul Democrat Unionist din Irlanda de Nord nu va susține acordul-Declarația noastră anterioară rămâne aceeași, în răspuns la informațiile privind încheierea unui nou acord”, a transmis DUP prin intermediul unui comunicat publicat pe Twitter.

Jean-Claude Juncker: Un acord „corect și echilibrat”-„Unde există voință, există un acord- avem unul! Este un acord corect și echilibrat pentru Uniunea Europeană și pentru Marea Britanie și este un testament al dedicării noastre pentru găsirea soluțiilor”, a scris Juncker pe Twitter.

Vă invităm sa citiţi mai mult accesând următoarele link-uri:

Sursa: 

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_19_6120

https://www.dw.com/en/whats-new-in-this-brexit-deal/a-50868854

Lăsaţi un raspuns

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *