Contabilii identifică riscurile pentru un impact social pozitiv

02 august 2019

Contabilii olandezi au găsit o modalitate inovatoare de a-și îndeplini rolul public în societate. Robert Mul, director al Public Trust al Royal Netherlands Institute of Chartered Accountants (NBA), explică modul în care contabilii își împărtășesc cunoștințele, oferind avertizări sau monitorizând riscuri strategice în diverse sectoare de activitate. „La NBA încercăm să vedem dincolo de activitatea de zi cu zi și să identificam riscurile sectoriale strategice. Am început inițiativa noastră prin publicarea de  „Scrisori de Management Public” (PML),  ca răspuns la criza financiară, pentru a restabili încrederea în opiniile contabililor într-un mediu economic și cultural în schimbare. Prin intermediul PMLs, contabilii pot identifica în mod anonim riscurile comune și își pot împărtăși soluțiile și recomandările. Acesta oferă un „sistem de avertizare ” pentru a alerta un anumit sector de activitate si a identifica zonele de risc specifice sectorului respectiv. PML-urile pot fi utilizate si ca ghid pentru a identifica deficiențele dintr-o organizație și pentru a le comunica conducerii. Din 2010 am publicat  20 de PML-uri pe diferite sectoare de activitate, de la sectorul bancar până la  sectorulul sănătăţii si asistenţei sociale. Am analizat eficacitatea a 11 PML publicate în perioada 2010-2013, cât de des sunt descărcate, în ce măsură recomandările sunt urmate și dacă acestea fac parte dintr-o dezbatere intr-un cadru mai larg. Am constatat că 62% dintre părțile interesate au acceptat recomandările; 83% dintre aceștia au fost pozitivi în ceea ce privește PML; și aproximativ jumătate din scrisori (6 din 11) au stat la baza numeroaselor dezbateri si propuneri de schimbări, spune Robert Mul in articolul său.

Sectorul sănătatii si al asistenței medicale
Sectorul asistenței medicale oferă un exemplu de LMP eficiente. Mulțumită LMP-urilor noastre, am sfătuit  guvernul, asigurătorii și furnizorii de servicii medicale cu privire la modul de lucru in ceea ce privesc  sarcinile/responsabilitatile administrative. În primul nostru LMP din 2010, ne-am concentrat pe îngrijirea de lungă durată a persoanelor în vârstă și a bolnavilor cronici. Recomandările noastre includeau îmbunătățirea fluxului de informații privind costurile, evaluarea tuturor contractelor de închiriere, crearea de buffere financiare și actualizarea IT, mai scrie Robert Mul in articolul său.

Răspândirea bunelor practici
„Colegii noștri de la Institutul Contabililor Autorizați din Anglia și Țara Galilor (ICAEW) au folosit PML-urile noastre ca inspirație pentru a începe o secțiune „informații de audit” pe site-ul lor web. NBA a publicat, de asemenea, PML-uri pentru organizații de caritate, sectorul energetic, horticultură, municipalități și educație”, afirma Robert Mul .

Vă invităm sa citiţi tot articolul accesând următorul link:

Sursa: https://www.accountancyeurope.eu/professional-matters/accountants-highlight-risks-for-a-positive-social-impact/

https://www.google.com/search?q=Public+Trust+al+Royal+Netherlands+Institute+of+Chartered+Accountants+(NBA)&rlz=1C1DIMC_enRO827RO827&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjf75nN-uPjAhWjAhAIHc01CrcQ_AUIESgB&biw=1523&bih=722#imgrc=3iglBb1ull3RHM:

Lăsaţi un raspuns

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *