Stilul managerial autoritar duce la creșterea riscului de fraudă?

16 august 2019

Consecințele unui stil de conducere (leadership) autocratic
Vrei să te asiguri că ai mai multe fraude în organizația ta? Cauzele apariție fraudei pot fi angajați şi lideri incompetenţi, neinstruţi sau folosirea unor proceduri învechite. Iată cum puteți evita disponibilizarea angajaților prin schimbarea atitudinilor și comportamentelor.

Rebecca este frustrată. De patru ani investighează cazurile de frauda și lucrează si ca auditor intern într-o corporație. Rebecca colectează probe de audit folosind proceduri de audit si tehnici de audit adecvate circumstanțelor în scopul obținerii de probe de audit. Totuși colaborarea cu șefa ei, Jennifer o persoană excesiv de prudentă, încăpățânată, respingătoare cu un stil de conducere autoritar, ramăne o problemă care îi afectează munca, îngreunând investigațiile de frauda. Rebecca își pierde interesul și își prezintă demisia. Corporația pierde din cauza slabelor abilități de conducere a lui Jennifer.
Indiferent de stilul de conducere dominant, liderii ineficienți – cei care sunt abuzivi sau incompetenți pe mai multe niveluri – reprezintă o scurgere de capital financiar și intelectual pentru companiile de pretutindeni. Acest lucru se poate traduce prin expunerea la fraudă și creșterea oportunităților de a comite fraude.

Vă invităm sa citiţi tot articolul accesând următorul link:

 

Sursa : https://www.fraud-magazine.com/fm-home.as

Lăsaţi un raspuns

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *