The Global Risks Report 2019

31 mai 2019

Raportul, care sintetizează perspectivele experţilor şi factorilor de decizie globali asupra celor mai importante riscuri, cu care se confruntă lumea, publicat anual, în luna ianuarie, constată eforturile depuse pentru a ţine pasul cu ritmul accelerat al schimbării. The Global Risk Report 2019 realizat de către Comitetul Consultativ al Riscurilor Globale al World Economic Forum, este publicat în contextul unor tensiuni geopolitice și geoeconomice ingrijoratoare. Specialiştii au evaluat ca ridicate, atât ca probabilitate, cât şi ca impact, riscurile legate de degradarea mediului inconjurator, cat si pe cele legate, de a Patra Revoluţie Industriala „Revoluţia Digitală”.

Acest raport,  prezintă rezultatele celui mai recent Studiu privind Percepția Globală a Riscurilor, în care aproape 1000 de factori de decizie din sectorul public, din sectorul privat, din mediul academic și din societatea civilă, evaluează riscurile cu care se confruntă lumea. Nouă din zece respondenți se așteaptă la agravarea crizei economice și a instabilității politice dintre marile puteri în acest an.

În decurs de zece ani, fenomenele meteo extreme au fost din nou evaluate ca risc global de maximă probabilitate şi de impact. Riscurile de mediu, alături de vulnerabilitatea în creştere în faţa altor riscuri, sunt ameninţări serioase.

În Global Risk Report din acest an sunt prezentate o serie de ‘Socuri de Viitor ‘, “ce s-ar intampla daca..”, ipoteze pentru a-i încuraja pe liderii mondiali să evalueze posibilele şocuri viitoare care ar putea perturba rapid şi radical lumea.

Sursa:  file:///C:/Users/Iuliana/Downloads/WEF_Global_Risks_Report_2019.pdf

https://toplink.weforum.org/knowledge/insight/a1Gb0000001RIhBEAW/explore/summary

 

Lăsaţi un raspuns

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *